luni, 27 martie 2017

Bulgarasul ignorant frange speranta unui act managerial responsabil


Ignoranta adoptata la modul profesionist in relatia cu subordonatii nu poate conduce la altceva decat greata generalizata. Acea greata iscata din frustrarea subordonatilor. Si nu ne-am face mari probleme daca principalul precursor al acestor frustrari nu ar fi tocmai totala convingere a second managerului Bulgaru Costel ca este sef peste o mare de prosti.

Astazi a avut loc o intalnire a directorului, respectiv a second managerului cu supraveghetorii sectiilor de detinere, intalnire de la care am dedus ca este extrem de oportun a ne folosi de paragraful de mai sus. Suntem convinsi ca, in virtutea unei relatii ierarhice "fara scantei" cu directorul unitatii si mai marii ANP, second managerul Bulgaru Costel se foloseste de un tertip prea ieftin de comunicare, transmitand sfios si parinteste ca lasa ocazia colegilor supraveghetori de a gasi solutii la probleme ce le "ard" siguranta personala si profesionala.

Tendinta asta de manipulare ori este tratata in mod voit de second manager ori isi etaleaza neputinta in splendoarea ei. Pai, ca director adjunct al sigurantei si regimului penitenciar sa nu fii capabil sa adopti masuri fata de problemele reale ale unui supraveghetor, cerand acestuia sa gaseasca solutii, ne intrebam care oare mai este rolul stimabilului nostru diriguitor in ale pazei?

Nu de alta, insa ne raportam (desi nu este singurul temei) la niste "spuse" ale actelor normative, cum ca directorul adjunct sdrp "urmareste zilnic repartizarea detinutilor pe camere si aplicarea regimului de detinere, conform prevederilor legale si respectarea de catre personalul din subordine, a dispozitiilor legale privind respectarea drepturilor persoanelor private de libertate si aplicarea regimurilor de executare in care au fost individualizate"

Nu e atat de clar pentru domnul nostru second manager, Bulgaru Costel? Ar trebui sa ne folosim de un traducator autorizat in ale deslusirii interpretarilor articolelor actelor normative? Nu credem...Credem doar ca ignora cu nonsalanta aceste aspecte si recurge cu orice risc la punerea in dificultate a integritatii fizice si profesionale a colegilor supraveghetori. De n-ar fi fost asa, poate ca ne-ar fi raspuns de acum aproximativ doua saptamani la adresa pe care i-am inaintat-o in acest sens.

Deocamdata, lasam sa se inteleaga de la sine vrerile colegilor supraveghetori. Ulterior, daca aceste probleme vor fi tratate cu aceeasi ignoranta, vom inainta, evident, catre urmatorii pasi. Poate pana intr-acolo unde niciun supraveghetor nu va mai accepta sa faca compromisurile din prezent, calea urmand sa le-o aratam noi, ca reprezentanti sindicali. Sprijiniti evident, cu metode specifice, in relatia cu angajatorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu