duminică, 26 martie 2017

Cand indiferenta anihileaza respectul profesional...

Pe omul slab nici cu tancul nu-l poti impinge de pe pozitia asumata in mod voit. Desi Codul deontologic obliga la reactii normale, domnul inspector principal Bulgaru Costel, dealtfel si director adjunct sdrp, ignora cu brio prevederile OMJ 2794/C/2004 si reactioneaza cum nu se poate mai iresponsabil fata de un gest mizer al unui detinut adresat unui agent. 

Astfel, in data de 10.03.2017, stimabilul nostru diriguitor in ale sigurantei detinerii si regimului penitenciar, a ales sa trateze un incident cu maxima lasitate profesionala, cand un detinut a adresat injurii de nereprodus unuia dintre colegii nostri. Si totul sub privirea si auzul inspectorului principal Bulgaru Costel. Maximul gestului de nepasare s-a finalizat dealtfel cu o expresie de-a dreptul iresponsabila adresata colegului, precizandu-i in clar ca puscaria nu ar trebui sa o confunde cu o biblioteca. 

Pai, mister second manager, unde sunt prerogativele unei institutii menite sa asigure atat siguranta personalului cat si respectul societatii civile? Ca doar ne ofuscam rau cand suntem numiti paznici, gardieni sau se folosesc alte sintagme mult mai dure... Daca unii ca dumneavoastra, care manuiesc fraiele unei astfel de institutii se delimiteaza de respectul colegial, profesional sau cum doriti sa-l numiti, ceilalti multi si prosti, asa cum ii considerati in mare masura, ce aplomb va asteptati sa aiba in munca de penitenciar? Cea care ar trebui sa defineasca sub tutela respectului aceasta institutie, evident...

Poate inspectorul principal Bulgaru Costel nu are un raspuns vis-a-vis de reactiile acestuia la un incident in care interventia lui ar fi trebuit sa faca diferenta insa, poate domnul director al unitatii ne poate deslusi motivele ce au stat la baza unei atitudini iresponsabile a acestuia, ca urmare a inaintarii unei adrese in acest sens. Adresa prin care am solicitat, ca structura sindicala responsabila, o ancheta administrativa in prima faza. 

Asteptam cu interes raspunsul factorilor decizionali si poate putem spera ca, in virtutea respectului pe care si l-a insusit prin practicarea unui sport inteligent, domnul director al unitatii va intelege ca, indiferent de calitatea umana a unui agent/ofiter, in contextul in care un detinut devine agresiv fata de acesta, interventia colegilor martori trebuie sa fie oportuna integritatii fizice si psihice ale colegului agent/ofiter vizat de agresivitatea detinutului. 

2 comentarii:

 1. tot cu barbosu8 iunie 2017, 10:14

  Chiar daca nu publicati comentariile , sa stiti ca parerea multora dintre noi este cea din articol. Sau , mai mult ne duce gandul la o mica intelegere intre voi .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa cum v-am expus si prin raspunsurile anterioare insa si prin materialele prezentate , in nici un caz nu poate exista nici un fel de "intelegere" intre noi si actuala conducere a Penitenciarului Bacau, cu atit mai mult cu cat aceasta conducere a decis sa ne ignore doleantele si in acelasi timp sa va ignore pe dumneavoastra. Nu am publicat comentariile deoarece in ultimul timp am fost ocupati cu inaintarea demersurilor si dezvaluirea neregulilor actualei conduceri catre forurile superioare, insa promitem ca ne vom intoarce cu noi serii de reportaje cat de curind....

   Ștergere