marți, 29 august 2017

O galeata cu laturi si niste mucegai. Complicata problema a directorului penitenciarului Bacau

Nu. Nu este vorba de mucegaiul de pe peretii birouului directorului penitenciarului Bacau sau despre vreo galeata unde se scurg laturile, dupa ce acesta si-ar spala mainile sau casoleta din care si-a savurat sarmalele de pranz. E fix problema unor salariati, considerati salahori parati de catre acest director prin lipsa de implicare, prin lipsa adoptarii unor masuri care sa contribuie la un mediu lucrativ de bun simt. Toate astea se intampla in sectorul Vizita.

Am solicitat o minima interventie in rezolvarea mucegaiului si galetii cu laturi in acest sector pe fondul insuportabilitatii colegilor de a-si mai desfasura activitatea in astfel de conditi, deja de 3 ani de zile. La demersul nostru, intaiul a ales sa raspunda intr-o maniera jalnica, insipida. Probabil ca in astfel de situatii, ar fi mai indicat sa inaintam genul asta de petitii catre instalatorul unitatii, cu siguranta acesta avand un raspuns mai bun, mai convingator.


Nici nu ne trece prin cap faptul ca un director de unitate s-ar furisa sa nu raspunda pozitiv la o problema elementara pe considerent ca ar deranja ANP si si-ar pune in pericol postura de vrednic conducator. Ar fi incalificabil pentru un manager sa reactioneze in asa hal din astfel de motive. Sau chiar asta se intampla? Daca mucegaiul si acea galeata infecta e tot acolo, credem ca ati gasit singuri raspunsul la intrebarea de mai sus.

Ca de multe ori dealtfel, cu sprijinul Bex SNLP, am inaintatat noi galeata imputita si mucegaiul la ANP. Astfel, in data de 25.08.2017, ANP a ales la randul sau sa-l bage pe intaiul vrednic al penitenciarului Bacau fix cu nasul in mucegai si sa-i puna galeata imputita in cap. Ca a avut galeata si niste laturi in ea nu stim. Stim insa cu siguranta ca directorasul vrednic al penitenciarului Bacau ne-a mintit intr-un mod execrabil afirmand ca a solicitat din plin ajutorul ANP. Desi simtim un imbold de a folosi cuvinte ce i se potrivesc, nu ne coboram totusi la nivelul sau. Avem totusi o prestanta si intelegem sa facem sindicat intr-o maniera justa.

Tot in data de 25.08.2017, colegii care lucreaza in zona PC2, i-au raportat acestuia ca poarta mare de acces nu mai functioneaza de ceva timp (fiind nevoiti zilnic sa impinga o poarta grea de citeva zeci de kilograme). Singura reactie a directorului unitatii a fost sa ridice din umeri, fara sa dispuna ori sa gaseasca solutii practice si urgente pentru rezolvarea problemei. Probabil inca era sub efectul laturilor puse in cap de ANP si cu mirosul mucegaiului in nas de la sectorul vizita. Ca altfel nu ne explicam atitudinea jalnica…

Vom continua sa aratam problemele intr-o maniera corecta. Nu ne dezicem de o atitudine sindicaliceasca justa insa nici nu permitem sa fim tratati cu sila directoriala. Daca un om nu-si intelege rolul ca factor de conducere e jenant in primul rand pentru el. Cand acest om se desconsidera pe el insusi, noi de ce ar trebui sa-l protejam ascunzandu-i gunoiul sub pres precum o fac altii de alta natura sindicala? SNLP Bacau crede ca-i mai bine sa-l tina treaz inspre binele salariatilor. Ca el alege sa doarma si sa nu-i pese, un raspuns la o astfel de atitudine nu va intarzia sa apara.

4 comentarii:

 1. Daca aveti asistent igiienist, poate intocmi un raport, cu numar de inregistrare cu privire la conditiile de la vizita si sesizat si D.S.P(prin vizita trecand alimente)!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din pacate DSP-ul nu are competenta insa exista un alt organism din ANP care are competenta si care deja a fost sesizat. Asistenta igienista a facut tot ce a putut in atare situatie si chiar a inaintat o serie de rapoarte insa fara succes din pacate la actuala conducere.

   Ștergere
 2. Bravo , succes in continuare . Nu va lasati intimidati si fiti uniti .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim pentru incurajari. Echipa Fililei SNLP Bacau va face tot ce ii sta in putinta pentru ca lucratorilor din acest penitenciar sa li se respecte toate drepturile, inclusiv dreptul la conditii decente de munca si dreptul la sanatate.

   Ștergere