marți, 28 noiembrie 2017

Cu iz penal. Directorul penitenciarului Bacau acorda foloase necuvenite

27.11.2017, o zi in care directorul penitenciarului Bacau, comisar sef Dirtu Sorin, si-a arogat dreptul de a fi jupan peste lege, incalcand in mod flagrant actul normativ care reglementeaza acordarea majorarii de 50% pentru personalul din penitenciare. Concret, domnul Dirtu a facut praf art. 6 alin.(1) si (2) din OMJ820/2015 cu urmatorul continut:
„(1) Majorarea se acordă la propunerea fundamentată și motivată în scris a șefului ierarhic nemijlocit, care va cuprinde și procentul majorării, conform modelului din anexa care face parte integrantă din prezentele norme metodologice.
(2) Propunerea de acordare a majorării se analizează în consiliul de conducere al unității respective, cu consultarea organizațiilor sindicale reprezentative. În urma analizei, se stabilesc propunerile finale asupra cărora urmează să se pronunțe persoana competentă potrivit alin. (3).
Pe fondul unui servilism fata de cealalta structura, domnul Dirtu a intervenit in cadrul Consiliului de comanda la nivelul penitenciarului Bacau si a propus pe unul dintre reprezentantii acesteia si o alta colega, comunicand in acelasi timp sefului serviciului regim penitenciar sa redacteze si sa motiveze cele doua propuneri. Desi cele doua propuneri trebuiau sa vina din partea sefilor ierarhici nemijlociti, in trimestrul 4 cei doi desfasurand activitati in cadrul turei. 

De ce a intervenit domnul Dirtu creand culoar pentru o posibila acordare a unor majorari necuvenite? Pentru ca personajul a vociferat in cadrul consiliului, surprins fiind de faptul ca nu a fost propus. Instantaneu directorul Dirtu s-a executat si a eludat cu brio prerogativele ce-i revin. A comunicat in mod abuziv sefului de la regim sa redacteze si sa motiveze o propunere care, in fapt, nu-i revine nici dansului aceasta obligatie. In orice caz, structura noastra sindicala va initia demersuri de sesizare inclisiv a organelor abilitate. 

Nota completa de informare:


14 comentarii:

 1. din pacate asa este, si asta e doar o mica parte din sarabanda de abuzuri care se fac zi de zi la Bacau, unul trist condus de director, unii sindicalisti(se srie cine) si consiliul de comanda, o sleatca de sclavi pe cu ,,datorii, pe la acest director care-i manevreaza com vrea muschii lui

  RăspundețiȘtergere
 2. La unii le-a intrat în sînge Sifilisul slugărniciei față de Înalta Poartă ! Hogica Vasilica e unul dintre ei , dar nu s-a multumit cu atat , e campion ce mai. Abonat pe viata la 50%. Un mancator de cacat ....si cei mai place . Trebuie sa recunoasteti ca e bun .Si lista e lunga .Dar oricum in capul listei e Voiculet , asta mananca de mult , de cand excroca oamenii si colegii cu DELPHI , de atunci si-a dat seama de talentul oratoric.Dar nu cumva in acea sedinta si-a depasit atributiile , ba chiar a fost in conflict de interese cu mareata sa functie sindicala ,sa-si ceara singur si sa faca presiuni pentru sporul de 50% ?

  RăspundețiȘtergere
 3. Sper sa nu fie cu suparare, dar am preluat si noi pentru deseara articolul. Era prea interesant. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Ar fi bine sa preia si organele abilitate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta depinde mai mult de voi. În astfel de cazuri nu exista sesizare din oficiu.

   Ștergere
  2. corect, ar trebui sesizate organele abilitate

   Ștergere
 5. La noi la Bacau s-au nascut unii abonati cu sporul de 50% doar conducerea nu vede si restul colegilor care lucreaza si isi fac munca cu demnitate si responsabilitate cat despre marele vice este un om de baza al conducerii acestei unitati doar tovarasul lui s-a pensionat trebuia un inlocuitor.....

  RăspundețiȘtergere
 6. clar acest lucru este valabil,manevre cu sporul asta sau facut mereu insa?parca de data asta a intrecut orice limita,daca e asa cum se aude???ca directorul a intervenit in plina sedinta dand dispozitie unui ofiter cu functie de conducere sa fuga repede sa incropeasca 3 propuneri pentru acordarea sporului de 50%, ofiter care de altfel a executat dispozitia????ce sa mai faca consiliul de comanda????cine sa se mai opuna din cc????problema este insa alta,vorbim clar de o infractiune comisa de directorul unitatii drept pentru care ar trebui sesizate imediat organele abilitate, mare parte din cadrele unitatii solicita acest lucru sindicatelor, asteptam reactia imediata a acestora.

  RăspundețiȘtergere
 7. Va putem preciza ca primele demersuri au fost deja efectuate, in perioada imediat urmatoare vom inainta si altele,insa nu dorim sa facem mai multe precizari pt a nu strica surpriza pt cei vizati

  RăspundețiȘtergere
 8. Mediul penitenciar modeleaza trasaturi de caracter individuale, frustrati lipsiti de scrupule care urmaresc avantaje materiale si inaintarea pe scara ierarhica printr-o conduita perversa ca o matroana care conduce un bordel. Saptamana atsa am constatat ca atmosfera din Bacau a devenit toxica din cauza “terminatorului de boltari” devenit ofiter printr-un miracol divin! Pana mai ieri l-am suspectat pe domnul ‘Vice ca este prost. Acum sunt convins! In principiu prostia ramane constanta de la nastere si pana la moarte. Asa ca daca o ai ascunsa bine in sediul functiilor nervoase complexe, ghinion!. Sa faci rau voluntar prin remarci rautacioase, sa-i denigrezi pe ceilalti pentru a creste in ochii directorului, sa stabilesti obiective sindicale intangibile pentru angajati, si sa te propui pentru un salariu de merit, este o ipocrizie fara margini! Vina este a noastra, pentru ca toleram astfel de caractere infecte printre noi! A venit vremea sa spunem: Stop! Lasa-ne!

  RăspundețiȘtergere
 9. Prost si periculos cea mai nociva asociere!
  A ajuns sindicatul Fsanp o dezamagire totala , condus de un pensionar si de un vice impostor !Sper ca mai multi sa deschida ochii macar acum in ceasul al 12-lea. Ar trebui facute alte alegeri fara intarzaiere. Jos cu coruptii si sclavii directorului !

  RăspundețiȘtergere
 10. .....sau parasiti imediat acest sindicat, aceasta forma barbara de asociere lideri-director, un clan deosebit de periculos si nociv...vom reveni pe acest site cu dezvaluiri senzationale....

  RăspundețiȘtergere
 11. Unii cred ca totul se invarte in jurul lor .Nu radeti , asa e la Bacau .
  Tov. Voiculet vicemarioneta , el saracul nici nu-si da seama ca este folosit si de _ si de .
  Dar cand prostul crede ca lumea se invarte in jurul lui , vai de noi.
  Dar lumea incet , incet , o sa-si dea seama de toti impostorii.
  Chiar daca in alte conditii un sfat bun ar fi sa treci pe langa si sa-ti vezi de drum, sa lasi prostul in prostia lui .
  Dar DE CE SA FACEM JOCUL PROSTULUI .
  Nu e singur , mai sunt cativa , noroc ca sunt putini .
  Dar noi restul suntem mai multi !

  RăspundețiȘtergere
 12. Doamne dumnezeule nu am crezut că am atâția colegi frustrați la Bacău. Nu ştiu nimic altceva decât ,,să-i dăm in judecată,,şi dacă îi întâlneşti prin puşcarie freacă menta şi se ascund pe unde pot. Dragi colegi hai să dăm dovadă de responsabilitate şi să ne vedem bârna din ochiul nostru.

  RăspundețiȘtergere