marți, 23 ianuarie 2018

Penitenciar Bacau. Alta actiune cu iz penal sub obladuirea directorului Dirtu

Vaicareala directorului penitenciarului Bacau, Dirtu Sorin, cum ca aceasta platforma on-line si-a arogat doar mustruiala sa, se dovedeste a fi un gest absolut nejustificat, daca nu chiar penibil. Cum am putea trata lucrurile altfel daca acest director continua sa batjocoreasca salariatii penitenciarului care, sunt si membri de sindicat al caror interese trebuie sa le reprezentam? Cum am putea sa trecem peste fapte ale acestui director care nu se limiteaza doar la nerespectarea unor norme de bun simt managerial ci mai mult, acesta pluseaza si cu iz penal in actiunile fata de colegi?

Ne sustinem membrii cu argumente, asa cum am obisnuit. Nu ne "vindem" pe cuvinte si nu ne aplecam in fata unor eventuale oferte. Cu argumente sustinem si actiunea de sprijinire a colegului PIM care, din postura de victima, a sesizat organele abilitate in vederea efectuarii de cercetari asupra modului in care managementul bacauan nu respecta hotarari definitive ale instantelor de judecata.

Concret, este vorbim de situatia colegului PIM care, in anul 2015 a fost sanctionat patrimonial de catre o parte a actualei conduceri a Penitenciarului Bacau, in speta comisarul sef Dirtu Sorin, prin faptul ca i s-a emis colegului o dispozitie de imputare ,prin care i-a fost poprita suma de 477 lei.

Trebuie precizat faptul ca directorul Dirtu a emis aceasta dispozitie de imputare, desi anterior emiterii ei i-a fost inaintat un proces-verbal de cercetare administrativa, din care a rezultat foarte clar ca acest coleg nu a avut vreo vina in producerea prejudiciului imputat.

Mai mult, ca seria abuzurilor sa continue, dupa aproximativ sase luni, in urma insistentelor colegului nostru, i-a fost emisa o factura cu numai 27 lei, suma care ar fi trebuit sa prezinte valoarea imputata, desi conform deciziei de imputare, i-a fost luat din salariu o suma mai mare, respectiv 477 de lei. De aici rezulta o alta ilegalitate, emisa de o parte a aceleasi conduceri .

Toate aceste lucruri au fost constatate si de instanta de judecata care a decis anularea deciziei de imputare aplicata colegului PIM, si pe cale de consecinta, conform dispozitiilor legale, ar fi trebuit sa fie repus in situatia anterioara emiterii deciziei de imputare si sa ii fie inapoiati cei 477 de lei.

Pana acum nu i-au fost inapoiati acesti bani, cu atat mai mult cu cat hotarirea judecatoreasca a ramas definitiva incepand cu luna octombrie 2017. Drept pentru care, colegul PIM a inaintat organelor abilitate o plangere penala fata de toate aceste aspecte. Plangerea a fost facuta cu sprijinul organizatiei noastre sindicale, prin intermediul aparatorului nostru ales.

DOVADA. Extras de pe E-cris:


2 comentarii:

  1. Cretinii umbla veseli sub orice forma de guvernare , ar trebui trimisi la bai si la clisme mentale sa le fie scoase ultimile ramasite de securism si comunism . Mai rau ca s-a molipsit si ,,alte'' din conducere de boala lui pe care au inceput sa o lase nervii si care tipa cat e ziua de mare , au toane , dorm rau noaptea ca de ...au bufeuri ! si se razbuna la serviciu.
    "Same shit, different pile"
    Prietenul meu bun, Platon, mi-a spus ceva memorabil: ,,Nimeni nu este drept de bunăvoie, ci doar silnic”. În spațiul mioritic, prietene, nici silnicia nu mai este o soluție… Dacă morală nu e…

    RăspundețiȘtergere
  2. „Same shit, different pile” In concluzie , Cucoana nu suntem sclavi pe plantatia ta !

    RăspundețiȘtergere