marți, 9 ianuarie 2018

SNLP Bacău: RETROSPECTIVĂ 2017

În acest an, am transmis conducerii Penitenciarului Bacău peste 80 de solicitări care cuprindeau printre altele , cereri de îmbunătățire a condițiilor de muncă, cereri pentru remedierea urgentă a condițiilor mizere în care lucrau colegii noștri, solicitări pentru rezolvarea punctuală a unor situații în care am considerat că au fost încălcate dispozițiile legale de către factorii decidenți, pentru rezolvarea unor situații punctuale prezentate de colegii noștri.
De asemenea , văzând că unele solicitări trenează a fi rezolvate și colegii dumneavoastră lucrează în aceleași condiții mizere, am înaintat o serie de demersuri către forurile superioare din ANP-inspecția internă, cărora le-am prezentat demersurile făcute de noi vis-à-vis de aceste aspecte ,însă și altele prin care am considerat că au fost încălcate dispozițiile legale, ulterior primind răspuns că au fost dispuse anumite măsuri către conducerea Penitenciarului Bacău.

De altfel, în foarte multe solicitări am înaintat o serie largă de propuneri, unele din acestea fiind ignorate de aceeași factori decidenți, cărora se adresau acestea .
Printre acestea, s-au numărat propunerile noastre de a se reduce numărul agenților ce fac pază pe perimetrul, pentru ca aceștia să facă misiuni în interiorul locului de deținere și ca astfel  o serie de colegi să își recupereze munca suplimentară prestată ori zilele de concediu de odihnă restante, iar de curând am aflat că aceeași propunere a venit și partea domnului  director general al ANP, care de altfel , a fost ignorată și ea.

De altfel, de-alungul acestui an 2017 , prin intermediul biroului executiv al SNLP, am căutat în permanență să sprijinim și să acordăm ajutorul acestei conduceri a Penitenciarului Bacău, însă din păcate se pare că aceste acțiuni ale noastre nu au fost înțelese pe deplin, și că de fapt aceste acțiuni urmăresc un scop principal ,acela de a ajuta personalul care lucrează în cadrul acestui penitenciar și de  a-I crea condiții decente și de siguranță în care să își poată desfășura activitatea specifică,noi făcând aceste lucruri în mod dezinteresat, neurmărin interese ascunse, așa cum se pare că au făcut alții.....

Am avut și reușite în acest an plin , în sensul că s-a reușit prin numeroasele noastre demersuri finalizarea modernizării toaletelor din pavilionul de comandă, s-a reușit modernizarea zonei în care se găsesc vestiarele (urmând ca  în 2018 ,să fie cumparate altele ,suplimentându-le pe cele prezente - cel puțin așa ni s-a promis).

De asemenea, putem spune că am reușit recuperarea sporului de studii superioare pentru colegii care l-au solicitat prin intermediul instanței de judecată ,în aceste zile parvenindu-ne hotărârea defintivă și irevocabilă, urmând ca ea să fie executată în curând.
În același sens, am reușit după insistențe îndelungi și multe demersuri acordarea sporului de praf la centrala termică, iar de curând, în urma solicitărilor noastre am reușit ca responsabili din cadrul DSP Bacău să ia probe microbiologice din autospecialele unității, în vederea acordării sporului de praf pe perioada transportului colegilor de la plutonul escortă, precum și șoferilor. Putem preciza că la aceste serii de măsurători au participat toți membrii din Comitetul de Filială, precum și membrii BEX SNLP Bacău.

Deci iată domnule director prin ce modalități de susținere a colegilor noștri am defăimat noi acest penitenciar, reprezentat de persoana dumneavoastră.
Se pare că domnia dumneavoastră nu a înțeles nici până la ora actuală ideea de sindicat, prin care suntem obligați să apărăm drepturile membrilor noștri ori de câte ori situația o impune.
Se pare că nu ați înțeles principiul existenței unei grupări ori organizații sindicale, în cadrul unui angajator, în sensul că aceasta nu poate fi spectatorul pasiv al neregulilor înfăpuite de angajator ,ci trebuie să fie un aprig luptător împotriva acestora, indiferent de persoana care le comite  ori de  interesele obscure născute prin acestea.

În spiritul netolerării sub nici o formă a abuzurilor ori a oricăror nereguli ,din partea oricărei persoane ar veni acestea, putem să vă precizăm că am înaintat o plângere penală față de cele petrecute în data de 27.11.2017. Mai multe detalii nu vă putem oferi, deoarece este în curs desfășurarea unei anchete penale față de cele sesizate.

Noi am căutat mereu să purtăm un dialog civilizat și de  bun augur cu unii membri ai actualei conduceri ai Penitenciarului Bacău, însă până la ora actuală se pare că acest dialog a fost mai mult un monolog, iar acest fapt nu este normal într-o societate democratică în care pretindem că ne aflăm.
Avem încă speranța vie că acest monolog, în viitorul apropiat va deveni un dialog prin care să se producă efecte benefice, palpabile, pentru tot personalul Penitenciarului Bacău, fără nici o discriminare , fără nici un fel de avantaje pentru anumite persoane în defavoarea celor mulți și muncitori.

De aceea, ne propunem ca în 2018, să continuăm demersurile începute în acest an și vă precizăm că ori de câte ori vom constata vreun abuz ori neregulă împotriva vreunui coleg membru SNLP, nu vom întârzia să luăm atitudine , sancționând orice astfel de atitudine indiferent din partea oricărei persoane ar veni acestea .

Pe această cale dorim să mulțumim fiecărui membru SNLP și coleg din cadrul Penitenciarului Bacău, pentru sprijinul acordat în munca noastră sindicală și vă rugăm să nu uitați nici o clipă moto-ul nostru pe care îl respectăm cu sfințenie :” În primul rând oamenii!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu