luni, 16 aprilie 2018

La Penitenciarul Bacău, moartea pândește din blocul alimentar. Partea II-a


Daca in prima parte am expus motivele pentru care activitatea in blocul alimentar atenteaza la sanatatea personalului si a detinutilor, in partea a doua vom da curs unui sir de demersuri la care conducerea unitatii a raspuns in stilul caracteristic. Iar povestea incepe cu data de 29.01.2018 cand am fost informati de membrii nostri ca in cadrul blocului alimentar, respectiv in cadrul bucatariei unde se pregateste masa deţinutilor, pe o portiune de aproximativ 3 mp, a cazut tencuiala de pe tavanul acestei incaperi.

De asemenea, aceştia ne-au mai adus la cunoştinţă faptul că în aceeaşi încăpere pe o suprafaţă destul de mare există pericolul prăbuşirii tencuielii acestui tavan, concomitent cu pericolul producerii unui accident de muncă, atât asupra colegilor noştri cât şi asupra deţinuţilor care prestează munci în această zonă.
Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţă şi de către personalul ce îşi defăşoară activitatea în această zonă, prin adresa înregistrată sub numărul C/21528 din 29.01.2018. De altfel, şi filiala noastră sindicală a avertizat asupra producerii unor astfel de prăbuşiri ale tavanului din această zonă a blocului alimentar, prin adresa nr.5/17.01.2018(înregistrată sub nr. C/20972), datorită infiltraţiilor la nivelul tavanului şi a apei provenite de la abur atunci când se pregăteşte masa deţinuţilor.
Toate aceste aspect le-am adus la cunoștința actualei conduceri ,prin intermediul adresei nr. 10/31.01.2018,solicitînd urgentarea rezolvării problemelor ridicate, mai ales că acestea sunt amânate a fi rezolvate de o lungă perioadă de timp,de peste 3 ani de zile, perioadă în care au fost înaintate diverse demersuri de colegii care lucrează în acest sector, însă fără nici un rezultat.
Aspectele menționate mai sus au fost aduse la cunoștință și Administrației Naționale a Penitenciarelor prin adresa nr. 11/01.02.2018, respectiv reluate și transmise Penitenciarului Bacău prin nota de protest înregistrată cu nr. 14/06.02.2018(C/22188/06.02.2018)

Ulterior, prin adresa nr. C/20972/15.02.2018, conducerea Penitenciarului Bacău ne-a comunicat faptul că în ultimii 3 ani s-au facut lucrări de reparații, respective igienizare a blocului alimentar desi realitatea îi contrazice flagrant în sensul că pereții din această locație sunt plini de mucegaiuri, că sistemul de ventilație al hotelor de vacuare a aerului viciat nu mai funcționează de ceva timp, că pe timp de iarnă în această locație este mai frig ca afară,iar pe timp de vară ,parcă te afli într-un cuptor încins.

Moartea pândește din blocul alimentar va continua cu partea III-a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu