marți, 17 aprilie 2018

La Penitenciarul Bacău, moartea pândește din blocul alimentar. Partea III-a

Continuam. Moartea din blocul alimentar a generat, in ultima adresa prezentata in partea a doua, o promisiune. Si anume, aceea ca se vor achiziționa 2 climatizoare de 36000 BTU. Evident ca nici pana azi cele doua climatoarea inca sunt ... ghiciti ... neachizitionate! Pachetul de promisiuni mai contine si "oferta" repararii sistemului de ventilatie. vechi si nefunctional de ani de zile. Evident ca nici pana astazi, sistemul de ventilatie este ... ghiciti ... nereparat. Si tot evident este faptul ca ... ghiciti ... nu am primit vreo informare ca se va achizitiona, în viitorul apropriat, sisteme de climatizare ori ventilație.

Am primit insa, cu plecaciune, bunavointa managementului de a repara tavanul prin decopertare, care oricum cadea din cauza umezelii, si montarea unor placi de rigips. Multumim din suflet, managementule! Personalul iti va fi recunoscator vesnic dar te provoaca la un pariu: Cat timp le va lua acelor placi de rigips sa ne cada in cap in lipsa sistemului de ventilatie si climatizare? Noi spunem ca, foarte curand. Tu ce zici?

Un alt aspect il constituie faptul ca, desi am cerut prelevarea de probe micro biologice pentru a se verifica natura bacteriilor ori microbilor prezente în această zonă, aceste determinări nu au fost făcute, pentru a se preîntîmpina îmbolnăvirea colegilor care lucrează aici, cu atît mai mult cu cît o mare parte din aceștia în ultimele luni s-au înbolnăvit în mod repetat de boli pulmonare, acest lucru putînd duce la apariția unor cancere pulmonare și eventual la decesul acestor colegi, însă se pare că pe actualul director acest lucru nu îl interesează, cu atît mai mult cu cît în ultimii 10 ani am pierdut destul de mulți colegi ,ca urmare a acestei boli necruțătoare.

De altfel, în urma ultimului control sanitar veterinar ,la nivelul acestui bloc alimentar ,s-a constatat pe lîngă aspectele precizate mai sus și faptul că datorită acestor condiții de microclimat nefavorabil zonele cu mucegaiuri s-au extins și în alte încăperi din cadrul acestui bloc alimentar;că depozitul alimentar nu dispune de autorizație sanitar veterinară, că pereții și pavimentul sunt murdare ;că nu se asigură trasabilitatea materiei prime după tranșare, existând pericolul infestării acesteia ;nu a fost încheiat un contract cu o firmă specializată pentru ridicare deșeurilor alimentare.

Față de toate aceste aspect precizate mai sus, considerăm că acești colegi sunt supuși zilnic bătăii de joc a acestui prim diriguitor al Penitenciarului Bacău, sunt supuși zilnic unor pedepse prin faptul că sunt nevoiți să lucreze în aceste condiții mizere, inumane, ce le pun zilnic in pericol atat sănătatea cît și viața. Așa cum v-am obișnuit în ultimul timp, vom depune toate eforturile ca acești colegi, din acest sector de activitate, să iasă din această stare de mizerie și nepăsare avansată a celor care îi conduc.

2 comentarii:

  1. Tara lui Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Wa Za Banga17 aprilie 2018, 18:40

    E strigător la cer ce se întâmplă la pa, nu pot sa cred k asta se întâmplă intr o instituție de apărare , ordine publică și siguranță națională… oameni în toată firea, cu grade de comisar se bucură pt o bucată de brânză penală, pe o ciorba de la popota…au devenit mizerabili, e de tot kakatul. Vom încerca să ne facem dreptatea singuri pt k altfel nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  2. BRAVOOO!!!Stimate coleg..ai perfecta dreptate

    RăspundețiȘtergere