luni, 28 mai 2018

Directorul penitenciarului Bacau, "ziua, ca hotii!"

Un act normativ cu articole si alineate versus un director de puscarie incapabil sa inteleaga prevederile legale sau rau intentionat din motive pe care nu le putem prezuma decat a surveni pe fondul unor frustrari personale sau crasa incapacitate manageriala. Acordul colectiv pe care directorul penitenciarului Bacau nu-l intelege sau il respecta atat cat ii este tradus de proprii neuroni, spre suprinderea dansului, are un paragraf destul de clar pentru orice creier de a-l traduce:
Art. 50

(3) În cadrul activităţilor de negociere, consultare sau informare, angajatorul asigură acces la informaţie reprezentanţilor organizaţiilor sindicale semnatare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

In speranta ca domnul director al penitenciarului Bacau nu va fi impins de o forta invizibila la interpretari eronate, am recurs la ingrosarea si sublinierea a ceea ce trebuie dansul sa deduca si sa puna in practica intocmai. Se parte ca acea forta invizibila a avut succes cu dansul intr-o speta in care a omis voit sa invite reprezentantul SNLP la discutii care au avut loc cu ocazia constituirii unei sedinte cu sefii de tura avand ca obiect principal de discutie probleme ale colegilor functionari publici cu statut special, ale caror interese sunt reprezentate, evident, de catre SNLP Bacau.

Nu acelasi simt al uitarii voite l-a incercat pe stimatul nostru director atunci cand a ales ca la sedinta mai sus amintita sa invite cealalta structura sindicala. Capacitatea dansului de gestionare a relatiilor institutionale se dovedeste astfel ca fiind limitate, neintelegandu-si pe deplin rolul de manager al penitenciarului Bacau. La fel cum, probabil, nu intelege cuvinte si spete banale ale unor acte normative. Cu aceasta ocazie, ii resuscitam neuronii si-l invitam sa se aplece, fara dureri de sale, si asupra lucrurilor care conteaza pentru personalul al carui "stapan" este, fara a se mai eschiva de la intalnirile cu SNLP Bacau.
Il asiguram, deci, pe directorul penitenciarului Bacau, de tot sprijinul nostru pentru a intelege un act normativ si de a proceda in consecinta. Evident ca ii asiguram si sprijin in a implementa masuri care aduc un plus de bine salariatilor acestui penitenciar. Nu vrem sa credem ca un director de puscarie se limiteaza la mismasuri de doi bani in relatia cu un sindicat care si-a castigat relevanta nationala prin inaintarea de propuneri si sprijin. Daca directorul penitenciarului Bacau va intelege ca nu ascunderea printre boschetii puscariei este solutia in relatia cu SNLP Bacau, ne asumam si actul laudativ si meritocratic vis-a-vis de dansul. Respectul se castiga in maniera in care stii sa-l acorzi, domnule director al penitenciarului Bacau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu